Hoppa till innehåll

Låt dina minnen gå i arv

Det finns inget enkelt sätt att prata om effekterna av Alzheimers sjukdom. Det är en hemsk sjukdom med stor effekt på hela familjer. Men trots att de anhöriga också drabbas hårt pratas det inte så mycket om deras upplevelse. Som att se sin älskade bli förvirrad, inte bli igenkänd eller att nyckelscener i ens relation glöms bort.

Minnen är en central del av mänskliga relationer. För just minnen är ju sättet du bär dem du älskar i hjärtat. De fina stunderna, de viktiga stunderna, de hemska som förde er närmare och de helt vardagliga som utgör själva livet. De är byggstenarna i en relation. Vi har skapat tjänsten Minnestestamentet för att hjälpa människor låta minnen gå i arv till personen de handlar om. Innan de försvinner.

I grunden är det en telefontjänst där man spelar in sina favoritminnen av en person. Sen skapas ett unikt telefonnummer som den du vill ska få ärva minnena kan ringa för att få höra dig berätta om hur du bär personen i hjärtat.

Att testamentera dina minnen är en kärlekshandling som kan ge stöd vid svår sjukdom. Men också ett sätt för oss att skapa uppmärksamhet för sjukdomen och vår studie REAL AD, vars syfte är att upptäcka Alzheimers sjukdom tidigt. Tyvärr har vi begränsad möjlighet att skapa telefonbaserade minnestestamenten så det är först till kvarn som gäller.

Anmäl dig för att skapa telefonbaserat minnestestamente:

Olika sätt att testamentera minnen

Man kan såklart testamentera minnen på många olika sätt. Antingen kan du skapa ett minnestestamente via vår tjänst. Men du kan också spela in ljudsnuttar på din telefon och skicka till den det berör eller spela in en film med datorn som din vän kan titta på när som helst.

Vi vet att det kan vara svårt att komma på hur man ska börja. Därför har vi skapat en PDF som vi hoppas kan inspirera och fungera som en start för ditt minnestestamente.